Leestijd: 3 minuten

5 redenen om te gaan suppen

  1. Suppen is toegankelijk
  2. Suppen is ontspannend
  3. Suppen is een complete work-out
  4. Suppen kan heel het jaar door
  5. Ontdek de omgeving op een andere manier

Suppen wint aan populariteit. De basis om te starten met suppen hebben we hier uitgelegd. Nog niet helemaal overtuigd? We geven je 5 goede redenen om ook eens te gaan suppen!

1. Suppen is toegankelijk

Suppen is een hele toegankelijk watersport. Het enige wat je nodig hebt is een SUP board en een peddel. Je hoeft je niet aan te sluiten bij een club of vereniging: (bijna) overal waar water is kun je gaan suppen. Ga je voor rustig dan kies je voor een riviertje, plas/meer of sloot. Houd je meer van actie? Kies dan voor de zee. Wil je even helemaal alleen zijn en genieten van de rust? Ga dan alleen suppen. Liever gezelschap? Je kunt ook met vrienden, familie of collega’s op pad gaan. Er zijn zelfs suppers doe hun hond meenemen op het board!

2. Suppen is ontspannend

Stel je voor; lekker op het water in een rustige omgeving, alleen jij en je gedachten, kabbelend water, fluitende vogeltjes… dit zorgt ervoor dat je helemaal in het hier en nu bent. Suppen is dan ook zonder twijfel ontspannend te noemen. Tuurlijk moet je ook een inspanning leveren, maar daar komen we op terug bij de volgende reden om te gaan suppen.

3. Suppen is een complete work-out

Het leuke van suppen is dat je lekker buiten bezig bent. Én…je gebruikt superveel spieren. Een deel gebruik je om jezelf in balans te houden en een deel gebruik je om überhaupt vooruit te komen. De focus ligt op je armen, core, rug, schouders en bovenbenen. Maar als je een flinke sup-route hebt gemaakt zul je merken dat met name je armen en je core goed moe zijn. Suppen is een goede cardio oefening, waarmee je (ook niet onbelangrijk) veel calorieën verbrandt.

4. Suppen kan heel het jaar door

Als je de juiste kleding draagt, kun je in principe het hele jaar door suppen. In de zomer kun je kiezen voor alleen een bikini / badpak / zwemshort en/of UV-werende kleding die je beschermt tegen de zon. Als het wat kouder wordt kun je kiezen voor waterschoenen of wetsuits.

5. Ontdek de omgeving op een andere manier

Al wandelend of hardlopen kom je meestal niet op de plekken waar je wel met een supboard kunt komen. Je peddelt door natuurgebieden, langs onbekende eilandjes bij jou in de buurt, je gaat verder de zee in als wanneer je zou gaan zwemmen of je maakt een rondje om het lokale meer bij jou in de buurt. Vanaf je sup zie je jouw omgeving opeens op een andere – vaak verrassende – manier.

Gerelateerde blogs