Verschillende stijlen zwembroeken

Ben je op zoek naar een nieuwe trendy zwembroek? Omdat je huidige zwembroek vervaagd of uitgerekt is of simpelweg omdat je toe bent aan een nieuwe, frisse look. In deze blog lees je over de verschillende type zwembroeken en leer je welk model het best bij jouw lichaamstype past.

Er zijn 5 verschillende stijlen zwembroeken.

Strakke zwemslip / Speedo
De populariteit van deze klassieke zwembroek is in de loop van de jaren sterk afgenomen. De strakke zwemslip is voornamelijk populair onder fanatieke (wedstrijd) zwemmers.

Zwemboxer
De zwemboxer lijkt erg op de strakke zwemslip, maar is iets langer. Sommige (wedstrijd) zwemmers kiezen voor de zwemboxer in plaats van de strakke zwemslip, omdat de zwemboxer wat losser zit en iets meer bedekking biedt. Deze zwembroek is het meest geschikt voor mannen die legday niet skippen.

Korte zwemshort
De korte zwemshort is de kortere variant van de normale zwemshort. De korte zwemshort valt ongeveer halverwege je bovenbeen, waardoor je benen langer lijken. Dit maakt deze zwembroek erg geschikt voor kleinere mannen. Als je hele slanke benen hebt, komt een normaal zwemshort waarschijnlijk meer in aanmerking.

Zwemshort
De zwemshort is geschikt voor bijna alle mannen. Met een binnenbeenlengte van ongeveer 15-20 centimeter valt dit type zwembroek net boven je knie en is hij erg geschikt voor lange mannen en mannen met wat dunnere benen. Deze zwembroek kun je naast tijdens het zwemmen ook prima op de boulevard of tijdens een barbecue dragen. Multifunctioneel dus.

Surf short
De surf short is met zijn binnenbeenlengte van 20-22 cm de langste van de 5 stijlen. De surf short valt onder de knie en is daardoor voornamelijke geschikt voor lange mannen. Ben je van plan om op te gaan surfen? Dan is de surf short ook een uitstekende keuze. De extra stof kan namelijk voor extra comfort tijdens het surfen zorgen.

Shop zwembroeken Gerelateerde blogs Alle blogs