Over padel

Padel is een relatief nieuwe racketsport die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. In 1969 werd de sport uitgevonden in Mexico en met name in Spanje en Latijns-Amerika wordt de sport tot op de dag van vandaag veel uitgeoefend. Padel is een combinatie van tennis en squash, waarbij er wordt gespeeld op een rechthoekig veld met glazen wanden en een metalen hekwerk. De oppervlakte van het veld is ongeveer een derde van de grootte van een tennisveld en er wordt gespeeld met een kleinere, zachtere tennisbal.

Padel is erg toegankelijk voor eenieder. Het is makkelijker te leren dan tennis of squash en kan snel worden gespeeld door spelers van alle leeftijden en niveaus. Daarnaast is het ook minder fysiek dan tennis of squash. Dit maakt de kans op blessures kleiner en het maakt de sport ook geschikt voor mensen die wellicht iets minder fit zijn of een blessure hebben gehad. Padel is ook een tactische sport, waarbij spelers slim moeten zijn in het plaatsen van hun slagen en het vinden van openingen in het veld van hun tegenstanders. Het is de bedoeling dat er goed en slim gebruik wordt gemaakt van de wanden en het hekwerk om de tegenstanders op het verkeerde been te zetten. Dit zorgt ervoor dat het spel uitdagend en verrassend is voor zowel beginnende, maar ook gevorderde spelers.

Een ander voordeel van padel is de sociale factor die het spel bezit. Het kan zowel in enkel- als dubbelspel worden gespeeld en het is een sport waarbij de nadruk ligt op samenwerking en plezier hebben. Veel padelbanen zijn voorzien van een café of bar, waardoor het ook een gezellige en ontspannende activiteit kan zijn.

De laatste jaren groeit in Nederland de populariteit van padel ook enorm, wat erin resulteert dat er steeds meer padelbanen worden gebouwd. Daarnaast worden er ook regelmatig toernooien en competities georganiseerd voor spelers van alle niveaus. Het is een sport die uitermate geschikt is voor alle leeftijden en niveaus, van beginners tot gevorderde en zelfs professionele spelers.

Shop Padel Alle padel blogs