Wij zorgen voor Pijnloze voeten tijdens wintersport!

BOOT FITTING CENTER


Loop binnen of maak een persoonlijke afspraak
Laat je wintersportvakantie niet bederven door pijnlijke voeten. Breng een bezoek aan ons boot fitting center en ervaar zelf hoe onze speciaal opgeleide en ervaren bootfitters jouw skischoenen aanpassen voor optimaal draagcomfort.

Ook mogelijk op reeds aangeschafte schoenen.

Bootfitting is niet enkel voor personen met medische voetproblemen, maar voor iedereen die optimaal plezier wil beleven aan het skiën.

Stappenplan voor een bootfitting sessie

Voetanalyse Op de voetspiegel is de voet van alle kanten te bekijken. De stand van de voet, enkels en onderbenen wordt bekeken en drukpunten op de voeten gemarkeerd. Met simpele oefeningen is te zien hoe de voet in de skischoen beweegt. Ook de lengte en breedte worden gemeten.

Schaalmeting De buitenschaal van de skischoen bepaalt de daadwerkelijke maat. Het is belangrijk dat de schoen precies past en niet te groot is. Een te grote schoen zit lekker maar de voet schuift alle kanten op wat wrijving en drukpunten veroorzaakt. Door middel van “fitsticks” checken we hoeveel ruimte er overblijft in de schoenen.

Passen Door de uitgebreide analyse en voetmetingen kunnen we gericht schoenen gaan passen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van de skiër en de eigenschappen van de schoenen. Hierbij moet we bijvoorbeeld denken aan het niveau, type en gewicht van de skiër.


Inlegzolen De standaard zolen in de schoenen geven geen steun. Om de voet stabiliteit in de schoen geven is een goede zool wenselijk. Hier zijn zowel standaard als custom oplossingen voor.

Bootfitten Mochten er na het zorgvuldig meten en passen van de schoenen toch nog drukpunten blijven bestaan dan kunnen we overgaan op het aanpassen van de buitenschoen en binnenschoen.
Dit kan dmv standaard mogelijkheden die de fabrikant verwerkt in de schoenen zoals vervormbare buitenschalen (CustomShell) en binnenschoenen (Customfit).
Als de drukpunten op de voeten niet te verhelpen zijn met standaard oplossingen moeten we ze aanpassen door de buitenschaal te stretchen(uitdeuken) of grinden(frezen). Ook het toevoegen of verwijderen van de polstering van binnenschoen behoort tot de mogelijkheden.