Zell am See-Kaprun bloggersreis

Dag 4


De bloggerstrip naar Zell am See-Kaprun zit er helaas al weer op en ging te snel voorbij! Toen ik werd uitgenodigd om mee te gaan op een sportieve trip naar Oostenrijk, wist ik eigenlijk al dat ik fan zou worden. Vier dagen lang het gebied verkennen, gave outdoor activiteiten doen en genieten van de omgeving. Aangezien ik een jongen ben die altijd in de weer is en geen rust in het lijf heb, vond ik het een mooie uitdaging om aan te gaan. En ik kan je vertellen: er ging een wereld voor me open.

Met deze trip stapte ik aardig uit mijn comfortzone. Waar ik gewend ben aan drukte om me heen en sport met heel veel andere mensen, ging ik met deze reis naar totale rust. Sporten in de natuur en buitenlucht, heerlijk! Toen we de eerste dag aankwamen was ik meteen onder de indruk van het uitzicht. Bergtoppen vol met sneeuw en een heerlijk zonnetje in het groene dal. Het gebied van Zell am See-Kaprun staat bekend om de vele outdoor sportmogelijkheden en er stonden heel wat activiteiten op ons te wachten. Het maakte zich meer dan waar!

"Zo zijn we gaan trailrunnen langs het meer, hebben we gehiked door de bergen, zijn we naar 3029m hoogte gegaan om de gletsjer te bekijken en mijn hoogtepunt: mountainbiken op e-bikes."

Voor mij was deze trip meer dan alleen een toffe ervaring met andere bloggers. We hebben ontzettend genoten en veel lol gehad. Maar de rust die de natuur met zich meebracht, het dagelijks bezig zijn in de buitenlucht en de sportieve outdoor activiteiten zorgden persoonlijk voor zoveel mentale rust en creativiteit. In lange tijd heb ik me niet zo ontspannen gevoeld. In mijn dagelijks leven ga ik altijd maar door en neem ik geen tijd om na te denken over nieuwe creatieve ideeën. Ondanks dat we in Oostenrijk ook continu bezig waren merkte ik dat het buiten zijn en de rust om me heen zoveel met me deed. Ik weet dan ook zeker dat ik in Nederland meer ga sporten in de buitenlucht en de rust zoeken om die creativiteit te stimuleren.

We waren allemaal graag langer gebleven om te kunnen genieten van alle outdoor sporten en de rustgevende natuur van Oostenrijk. Wij hebben Zell am See-Kaprun mogen ontdekken en zijn het er unaniem over eens dat Oostenrijk in de zomer een dikke aanrader is! Dus laat Ibiza en Bali eens een keer links liggen en ga voor een actieve vakantie in de bergen!

Wil je meer lezen over mijn sportieve ervaringen met INTERSPORT? Check dan hier mijn volledige blog!