Dag 2


Dag 2! Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijtje werden we rond 09:00 uur opgehaald door onze vriendelijke taxi chauffeur. Op dat moment realiseerden we ons dat het echte sportieve avontuur nu ging beginnen! 10 minuten later stonden we al onderaan de Kitzsteinhorn Gletsjer. De één had wat meer hoogtevrees dan de ander, maar het waanzinnige uitzicht tijdens de tocht naar boven maakte een hele hoop goed. Je voelde de immense omgeving op je inwerken en we gingen van zonnige grasvelden naar besneeuwde bergtoppen. Dit maakt de omgeving zo mooi en uitdagend! Na deze rit met de kabelbaan stonden we op 3029 meter hoogte! Gelukkig had INTERSPORT ons goed voorbereid met kleding van McKINLEY, waardoor we goed beschermd waren tegen de kou. 

Na uitgebreid genoten te hebben van het fantastische uitzicht, was het tijd om door te gaan naar de volgende coole activiteit: een e-mountainbike tocht door het bergachtige landschap van Oostenrijk! Nadat we ons in het hotel omgekleed hadden naar een wat zomersere outfit van PRO TOUCH sprongen we op onze e-bikes en begonnen we aan een fantastische rit rond het meer en dwars door de weilanden van Zell am See. Met aan beide kanten opdoemende bergen, bloemen, weides, uitzichten en kleuren was dit voor ons allemaal een onvergetelijke ervaring!

"Wat een contrast met de ochtend, toen we nog in de sneeuw stonden bij de gletsjer!"

We waren erg blij met onze e-bikes, we gingen namelijk als een speer de bergen op en af, wat zorgde voor een heerlijk gevoel! We hadden het zo erg naar onze zin dat de geplande 1.5 uur ruim 4 uur biken werd. Want ja, als je er dan toch bent!  Voordat we het wisten was de middag alweer voorbij en was het tijd om terug te gaan naar het hotel. Na het diner waren we uitgenodigd om de première van de Magic Lake Light Show (vanaf 16 mei t/m 15 oktober 2017 dagelijks te zien is vanaf de waterkant) bij te wonen. Met fonteinen, muziek, licht en een glaasje wijn erbij was dit een prima afsluiting van onze fijne dag!

Ben je benieuwd wat we op dag 3 gedaan hebben? Klik dan hier en lees verder.

Wil je meer weten over hoe Shelley haar outdoor sportvakantie heeft ervaren? Klik dan hier.