Dag 1


Maandagochtend 22 mei om 06:45 stond ik, samen met drie andere bloggers, op Schiphol te wachten om naar München te vliegen. Samen met INTERSPORT zou ik namelijk naar Zell am See-Kaprun in Oostenrijk gaan om daar een sportief outdoor avontuur tegemoet te gaan. Zin in! Vanaf Schiphol is het ongeveer een uurtje vliegen naar München en vanuit daar zijn we in 2 uur met de taxi naar Zell am See gegaan. Het eerste wat me op viel was de omgeving, want wat is het prachtig in Oostenrijk! Kromme wegen met aan beide kanten hoge bergen, weides, bergriviertjes en een heerlijk zonnetje aan de lucht. Adembenemend! Nadat we netjes voor het hotel werden afgezet, werden we goed ontvangen door onze gids.

We konden vrijwel gelijk inchecken in ons hotel en ik moet zeggen: daar maakte mijn hart wel even een sprongetje, want wat een mooi hotel! Hotel Tirolerhof is een ruim opgezet en tegelijkertijd typisch idyllisch Oostenrijks hotel, midden in het kleine dorpje Zell am See. Ik had een prachtige kamer met uitzicht op de bergen. Na de gezonde welkomstlunch en uitleg van onze gids ontvingen we een SUMMER CARD. Deze pas kun je kopen in de periode van  15 mei t/m 15 oktober bij alle aangesloten hotels en reisbureaus en geeft je toegang tot talloze highlights en natuurgebieden in Zell am See – Kaprun. We hebben vervolgens onze schoenen en rugzakken gepakt en zijn wandelend de omgeving gaan verkennen.

"Je loopt de deur uit en staat binnen 50 meter in het dorpje. Overal leuke winkeltjes en terrasjeswaar je je prima kunt vermaken én er is een hele mooie INTERSPORT winkel." 

Na onze rondleiding door het dorp werden we hartelijk ontvangen aan boord van de MS Smittenhöhe, waar we vanaf het Sky deck konden gaan genieten van een rondvaart over het mooie meer Zell. We hebben daar genoten van een hapje en een drankje en na 45 minuten meerden we weer aan. Bij terugkomst in het hotel hebben we ons even lekker opgefrist, waarna een uitgebreid 4 gangen diner op ons stond te wachten in het restaurant van het hotel.

Na een heerlijke eerste dag nog even lekker ontspannen voordat we morgen in actie komen! Van te voren kreeg ik het programma te zien en ik moet eerlijk zeggen: ik schrok er stiekem wel een beetje van. Ik zag sportactiviteiten staan als: 's ochtends hiken, 's middags een trailrun van 5,3 km en mountainbiken. Eh? Ik kan prima een stukje hardlopen en sport regelmatig, maar ik ben geen atlete en een trail run is toch hartstikke zwaar? Gelukkig kreeg ik van te voren ook een goede outfit voor tijdens de trail run en aangezien ik blij word van mooie hardloopkleding, was ik meteen weer positief gestemd.

De eerste dag was in ieder geval super relaxed en omdat er de volgende dag een sportief programma op de planning stond werd het rond 21:30 uur toch wel tijd om onze hotelkamer op te zoeken. Vroeg slapen en uitgerust beginnen aan onze eerste sportieve dag! Let’s get this adventure started! 

Wil je meer weten over wat we de tweede dag hebben gedaan? Bekijk dan dag 2 van onze trip of lees mijn blog!