VAN CROSSFIT WORD JE BLIJ
...EN WEL HIEROM

Gewichtheffen, atletiek en fitness in één? Ga voor CrossFit! Door de verschillende oefeningen - onder heel goede begeleiding - wordt je snel superfit.

1. JE WORDT ER ÉCHT FIT VAN

Wie is er nou het meest sportief: de gewichtheffer of de hardloper? Het is maar net wat je wilt, kracht of conditie. Maar doe je aan CrossFit, dan krijg je allebei! Met CrossFit combineer je namelijk gewichtheffen, atletiek en gymnastiek, en voer je de oefeningen ook nog eens met een zo hoog mogelijke intensiteit uit. Een crossfitter is overal dan ook bovengemiddeld in. Bijkomend voordeel: niet elke week hetzelfde rondje door het bos of elke ochtend weer die sit-ups. Nee, juist veel variatie. Met CrossFit is echt élke training anders.

2. JOIN THE COMMUNITY: CROSSFIT-BOX

Feit: in je eentje blijf je veel makkelijker op de bank hangen, dan als je samen sport. En als je dan gaat alleen in die halters hangen is ook zo wat. De oplossing: de CrossFit-box! Je moet het meegemaakt hebben om erover te kunnen meepraten, maar met pak ‘m beet tien tot twintig man helemaal afgemat worden schept toch een band. En die band is niet alleen heel gezellig, het motiveert jullie vervolgens óók om te blijven sporten. Dus: pak eens een Workout of the Day mee in een CrossFit-box (er zijn 150 in NL) bij jou in de buurt en oordeel zelf. Pas wel op, het is verslavend…

3. VOOR IEDEREEN

Ik hoor je denken, dat is vast niets voor mij, dan sta ik daar met allemaal afgetrainde types in zo’n CrossFit-box… Wrong! Met CrossFit krijg je tijdens een les allemaal dezelfde oefeningen, maar hoe snel jij die uitvoert bepaal je lekker helemaal zelf. Zo heb je dus toch het plezier van samen sporten, maar bepaal je wel jouw eigen tempo. Ideaal inderdaad. Én, niet onbelangrijk, je hebt heel goede begeleiding, tot aan voedingstips toe. Sporten afgestemd op jouw situatie dus.

4. WORD DE ‘FITSTE PERSOON OP AARDE'

Als je nou écht hard wilt gaan, dan is kwalificatie voor de Reebok CrossFit Games – zeg maar, de wereldkampioenschappen CrossFit – iets voor jou. De Games worden ieder jaar in juli in de Verenigde Staten georganiseerd en iedereen op aarde die CrossFit doet kan zich daarvoor kwalificeren. Dus ben jij die diehard? Dwing je kwalificatie af en weet je de Games uiteindelijk te winnen, dan mag jij jezelf voor minimaal een jaar lang de ‘fitste persoon op aarde’ noemen.

Terug