Bescherming: draag een skihelm!

Je hebt helmen zonder en met vizier. Een vizier is vooral handig voor mensen die normaliter een bril dragen. Dan kun je jouw eigen bril dragen en het vizier ervoor plaatsen. Het is belangrijk dat een vizier goed op je neus en gezicht aansluit, om te voorkomen dat er wind inkomt, wat leidt tot een koud gezicht.


Een helm moet goed aansluiten op jouw hoofd en mag niet gaan schuiven. Op het moment dat de helm gaat schuiven kan deze voor je ogen komen, waardoor je geen zicht meer hebt. Daarnaast kan er ook koude wind onder de helm komen.


Er zijn verschillende soorten helmen. Een basis helm is een wat zwaardere helm en bestaat uit 2 gedeelten. Duurdere helmen zijn lichter en zijn voorzien van meer ventilatie. De duurdere varianten bestaan uit 1 gedeelte waardoor de helm zeer comfortabel zit. Een zeer comfortabele helm heeft een licht gewicht en een dikke, zachte foam aan de binnenkant. Hierdoor voel je niet dat je een helm op je hoofd hebt. Ventilatie is ook een belangrijk onderdeel bij een comfortabele helm . Als het warm weer is, kun je een schuifje open zetten op je helm, waardoor het lekker door kan luchten.

Gerelateerde blogs Alle blogs