Volg Carlos, Ingrid en onze Wandelmaatjes naar en tijdens de Nijmeegse 4-Daagse

Inhoudsopgave

In de derde week van juli loopt INTERSPORT samen met influencers Carlos en Ingrid en onze Wandelmaatjes de Nijmeegse 4Daagse, de grootste wandelprestatietocht ter wereld. Carlos, Ingrid en onze Wandelmaatjes zijn al volop aan het trainen en zullen de aankomende tijd hun trainingsproces in aanloop naar, en het verloop van de 4Daagse met ons en het publiek delen.


Maak kennis met onze Wandelmaatjes

Anne & Lisa

Anne & Lisa houden allebei erg van fysieke en mentale uitdagingen en willen daarom dit jaar hun tanden zetten in de Nijmeegse 4Daagse. Deze fanatieke hockeydames hebben nog niet zo lang geleden besloten om mee te gaan doen, het is dan ook de eerste keer dat ze deze grootste wandelprestatietocht ter wereld gaan lopen.

We zullen Lisa & Anne op de voet gaan volgen door alle video's, foto's & blogs die ze tijdens hun trainingsproces met ons zullen gaan delen.

Desley & Ed

Desley & Ed lopen dit jaar voor de 8e keer de Nijmeegse 4Daagse en hebben, door alle omstandigheden de afgelopen twee jaar, heel erg veel zin om wederom dit avontuur aan te gaan. Ed zal zijn zoon in aanloop naar de 4Daagse begeleiden en ziet het trainingsproces en alles wat daarbij komt kijken als fijne quality time samen.

Hard trainen, goed uitrusten maar bovenal veel GENIETEN zijn de drie tips die deze fanatieke mannen aan de rest van de wandelaars mee willen geven.

Naomi & Anouk

Tweelingzussen Naomi & Anouk doen beide aan handbal en zijn sinds de pandemie verzot geraakt op wandelen. Het trainingsproces van het Pieterpad, de wandeltocht van bijna 500 kilometer lang, heeft ervoor gezorgd dat deze enthousiaste dames de uitdaging van de 4Daagse aan wilden gaan.

De dames zijn allebei werkzaam in het onderwijs en hebben er veel zin in om iedereen op de hoogte te stellen van hun voorbereidingen richting de 4Daagse.

Trainingsweek 1

(Naomi)
Afgelopen zondag zijn we gestart als wandelmaatjes van Intersport. We hebben de andere duo's en Carlos ontmoet en we hebben onze LOWA-schoenen met de rest van onze wandeloutfit uitgekozen. Aangezien de Nijmeegse Vierdaagse over precies 5 weken al begint, wordt het zaak om de nieuwe schoenen in te gaan lopen. Ik besluit om wandelend naar mijn werk te gaan. Dit is 15 kilometer op de fiets, maar ik ga wat extra paadjes nemen zodat ik niet de hele tijd langs de saaie autoweg loop. Helaas loop ik vandaag zonder mijn wandelmaatje Anouk, mijn tweelingzus. Zaterdag gaan wij samen op pad!

06:15 Begeleid door een luid vogelgezang vertrek ik vanuit huis. Het is nog best fris zo vroeg in de ochtend, maar de zon schijnt al wel.
07:00 Lopend langs de slootjes, zie ik ooievaars over het water vliegen en eendjes het water ingaan. Wat is het mooi zo vroeg 's ochtends!
08:15 Inmiddels heb ik drie afleveringen van de podcast '30 minuten rauw' van Ruud de Wild geluisterd en heb ik al 11 kilometer gelopen. Ik loop op wolkjes: mijn nieuwe schoenen zitten fijn, het is lekker weer en ik heb nergens last van. Het scheelt dat ik zonder bepakking kan lopen doordat ik al mijn spullen al op mijn werk heb liggen. Ik heb alleen een klein tasje bij me waar wat drinken in zit voor onderweg.
09:15 Voor ik het door heb, ben ik er al bijna. Het is een afwisselende route met naast asfalt ook zand- en bospaden. Ook zie ik verschillende ooievaarsnesten.
09:45 Gearriveerd op het werk na 3,5 uur wandelen. Vandaag heb ik precies 20 kilometer gelopen op mijn nieuwe LOWA-schoenen. Ze zijn goedgekeurd!

(Anouk)
Yes! De voorbereiding voor de 4daagse als Wandelmaatje van Intersport gaat binnen! Afgelopen zondag hebben wij de wandelkleding uitgezocht bij de Intersport in Duiven. Wat een mooie winkel en wat een keuze uit kleding, schoenen en tassen. Nu wordt het tijd om in deze kleding de voorbereidingen voor de 4daagse te vervolgen. Door deadlines op het werk en voor mijn masteropleiding is het dit weekend niet gelukt om een gedegen trainingstocht (20+ KM) te wandelen. Wel heb ik meerdere kleinere rondjes (+- 5KM) gelopen op mijn nieuwe Lowa's. De schoenen voelen licht, maar stevig aan. Tot nu toe bevallen ze goed!

Samen met mijn tweelingzus en wandelmaatje Naomi reis ik komend weekend af van Overijssel (Salland) naar Limburg voor twee wandeldagen, met overnachting in een B&B. Wij zijn bezig met het Pieterpad en het plan is om dit weekend meerdere etappes te lopen, +-44KM per dag. Mooie training voor de 4daagse toch? Wij hebben er veel zin in en wij houden jullie op de hoogte volgend weekend!Trainingsweek 2

(Carlos & Ingrid)
Het weer is geen excuus om niet te gaan trainen. Over drie weken is het namelijk al zover… dan gaan wij 4 dagen lang, 50 km per dag lopen. Qua trainingen wisselen we het een beetje af. De ene keer lopen we langere afstanden en de andere keer ontkomen we er door alle drukte niet aan om een wat kortere route te bewandelen. We vinden het beiden leuk om het wandelen te combineren met andere sporten. Zo wandelt Carlos graag heen en weer naar zijn padeltraining en haalt Ingrid er veel voldoening uit om het wandelen te combineren met voetballen, aangezien er op het veld ook behoorlijk wat KM’s worden gemaakt.

(Naomi & Anouk)
Het is half 7 in de ochtend en we lopen weg vanuit Vierlingsbeek… de plek waar we de vorige keer zijn geëindigd tijdens het trainen voor het Pieterpad en de Nijmeegse 4Daagse. We gaan nu wandelen richting Venlo, ruim 40KM. Let’s go!

Na ruim 4,5 uur wandelen hebben we er 26KM op zitten en dat gaat eigenlijk heel goed! Op de muggen na, want die zijn ruim aanwezig in het bos waar we aan het wandelen zijn. Onze benen voelen goed aan en we hebben geen last van onze voeten. En oja, hoevaak hebben we de vraag al gekregen of we een tweeling zijn? Ik denk een keer of 10, maar daar moeten we ook wel weer om lachen. Op naar de overige kilometers!

We hebben in totaal 41KM gewandeld en zijn aangekomen bij ons B&B verblijf. Schoenen uit en neerploffen op bed. Goed uitrusten, want morgen gaan we weer verder!

(Ed & Desley)
Ook hier in het mooie Limburg zijn we weer aan het trainen. Het zonnetje schijnt en het is heerlijk weer. Het lopen gaat wat minder vandaag. Desley heeft wat last van zijn scheenbeen gekregen, maar we proberen toch in de buurt van de 30KM te komen. Als het niet lukt dan gaan we geen risico nemen, dan lopen we het aantal kilometers dat we zouden willen vandaag maar even niet. Volgende week hebben we ons examen, dan gaan we het rondje Someren doen, de halve Kennedymars, dat is 40KM in totaal. We moeten heel voorzichtig zijn nu, want de 4Daagse komt snel dichterbij!

Nadat we 20KM hebben gelopen heb ik Desley moeten afzetten thuis, hij heeft toch wat last van zijn scheenbenen. Zelf loop ik er nog een klein lusje bij. Hiep hiep hoera! De eerste 30KM is een feit! Dat geeft enigszins vertrouwen, maar ik maak me toch ook wel een beetje zorgen om mijn Maatje Desley. Het is inmiddels gaan regenen, dus het wordt tijd voor een warme bak koffie. Tijd om uit te rusten en op naar het volgende trainingsweekend!

(Lisa & Anne)
Wij zijn onderweg voor een wandeling van 30KM vandaag. Anne heeft gister al 30KM gelopen, het is voor haar dus dag 2. De wandeling van gister ging goed, maar ze was iets te laat vertrokken s’ ochtends, waardoor ze een beetje achter de feiten aanliep. Vandaag zijn we lekker vroeg op pad, dus dat is heel fijn. Lisa gaat morgen ook nog 30KM lopen en vandaag is eigenlijk de eerste training dat we twee keer 30KM achter elkaar lopen. Dus we zijn goed op weg!

Na de 15KM merken we wel dat we een inkak-momentje krijgen en behoefte hebben aan koffie. Twee bakken maar liefst, want één is niet voldoende op dit moment ;-) Extra energie is hard nodig om weer door te gaan. Let’s go!
Benieuwd naar de video's van onze wandelmaatjes?

Onze Wandelmaatjes zullen hun trainingsproces, naast het maken van foto's en het schrijven van blogs, ook delen op video. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de trainingsverslagen van onze Wandelmaatjes? Gaat het trainen ze gemakkelijk af? Of blijkt het toch moeilijker te zijn dan gedacht? Liggen ze op schema of is het nog flink aanpoten? Volg de video's via Instagram!

Ook interessant: