Voetballende marketeer blikt vooruit: ''Gelukkig mogen we weer trainen"

Het is donderdagochtend, de wekker springt op 07.50 uur en geeft aan mij een seintje dat het de hoogste tijd is om op te staan. Mijn naam is Wouter Engelen en sinds een jaartje ben ik werkzaam als Marketing Communicatie Coördinator bij INTERSPORT. In deze rol ben ik op gebied van marketing verantwoordelijk voor de football en running categorie, maar hiernaast ook de indoor- en racketsporten. Maar eerst is het tijd voor een verse bak koffie, een stevig ontbijt en wat fruit om ervoor te zorgen dat ik met een goede focus en veel energie aan de dag kan beginnen.

#STAYHOME

Het blijft een gekke tijd. Waar Nederland langzaam weer steeds meer ‘open’ gaat, werken we bij INTERSPORT nog voornamelijk vanuit huis. Geluk bij een ongeluk zijn we net verhuisd naar onze nieuwe woning, aangezien mijn vriendin en ik beide thuiswerken hebben we zo ieder geval de ruimte om beide vanuit onze eigen thuiskantoortjes te werken.

Het liefst zit ik beneden aan de keukentafel (zo dicht mogelijk bij het koffiezet apparaat). Deze werkdag begint voor mij meestal ‘gewoon’ rond 08.15 uur – 08.30 uur en begin ik met mijn mail wegwerken: Het afstemmen van een nieuwsbrief over de digitale folder, wat zaken rondom de Global Running Day en het aanleveren van input voor de interne nieuwsbrief worden afgevinkt.

Na het verwerken van mijn mailbox ben ik voorbereidingen aan het treffen voor de introductie van de nieuwe Nike Air Zoom Pegasus, die aankomende week bij de winkels wordt geleverd. Natuurlijk is het belangrijk dat alle materialen tijdig worden geleverd bij de winkels. Wat belletjes, videocalls en dagelijkse werkzaamheden verder is het alweer tijd voor de lunch. Op de dagen dat ik verder niet sport, probeer ik er met de lunch een halfuurtje tussenuit te knijpen, zoals vandaag waar ik een blokje om liep in het bos.

 
 

“Zaterdag blijft de mooiste dag van de week”

Mijn liefde voor sport ligt voornamelijk bij voetbal. Zaterdag blijft voor mij de mooiste dag van de week. Waar ik (bijna) mijn hele leven in mijn geboorteplaats Lunteren heb gevoetbald, voetbal ik sinds dit jaar bij VV Ede / Victoria 1. En gelukkig mogen we vanavond weer trainen.

Ik zorg er zelf graag voor dat ik fit blijf, helemaal met de vroege competitiestop van dit jaar. Zo ga ik minimaal drie keer per week in de lunchpauze fitnessen om ook mijn hoofd even leeg te maken. Daar kan ik de live GXR-lessen via de Basic-Fit natuurlijk perfect voor gebruiken. De ene keer doe ik dat samen met mijn vriendin, de andere keer alleen.

Daarnaast ga ik graag hardlopen. Het bos en de Veluwse heide liggen in ‘mijn achtertuin’. Heerlijk om hier rond te lopen. Met alleen een donderdagavond voetbaltraining in het vooruitzicht, zorg ik ervoor dat ik deze week minimaal één á twee keer een rondje ga hardlopen. Het is duidelijk dat ik niet de enige ben. Nederland is volop aan het hardlopen. Keep up the good work! Dat mag zeker gezegd worden.

Overheidsmaatregelen

De versoepeling van de maatregelen is een hot topic. Van de sporten die weer opgepakt worden, is tennis voor ons erg belangrijk. Samen met voormalig proftennisser Sjeng Schalken, die met zijn sportmerk Sjeng Sports in de INTERSPORT-winkels ligt, hebben we verschillende video’s opgemaakt om de mensen weer klaar te maken om het tennisveld te betreden. Toffe beelden! Ik besluit de planning hiervoor met onze social marketeer verder uit te werken. Een update met betrekking tot voetbal: ook de jeugd t/m 18 jaar mag zonder 1,5 meter afstand weer voetballen en trainen, zaalsport mag vanaf 1 juli weer beoefend worden en sportkantines mogen open, goed nieuws! Snel maar eens overleggen met mijn collega’s hoe we dit verder uit kunnen werken.

Werkdag: ☑

De dag is ten einde gekomen. Nog even genieten van het heerlijke avondzonnetje en richting het sportpark. Met mijn ietwat verouderde felgroene (!) adidas ACE 17.1 FG Primeknit betreed ik het voetbalveld. Met mijn brede pasvorm kom ik toch vaak uit bij de collectie adidas voetbalschoenen. Zo heb ik ook nog een paartje adidas Predator in de kast liggen. Ik vind het echter toch ook ieder jaar moeilijk de nieuwe introducties van Nike voetbalschoenen te weerstaan, waar ik vooral een groot fan ben van de Nike Phantom Vision. Omdat er nog geen duels opgezocht mogen worden, kunnen we de scheenbeschermers nog achterwege laten. Het enige wat ons nu wachten staat, is wachten tot we weer wedstrijden mogen spelen. Gelukkig gaan de kantines wel open. 😁

Shop voetbalproducten Gerelateerde blogs Alle blogs