• Spaar 4% op alle aankopen
  • Gratis retourneren
  • Gratis afhalen in de winkel

Verschillende stijlen zwembroeken

Er zijn allerlei verschillende stijlen zwembroeken. Voor mannen is het ook niet geheel onbelangrijk om er goed uit te zien op het strand of bij het zwembad. Een zwemshort is ook geschikt om te dragen in je vrije tijd op erg warme dagen. Zwembroeken zijn er dus niet alleen in enorm veel stijlen, maar kunnen ook nog meerdere functies hebben.

Welke zwembroek jij het liefst draagt, is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Factoren die mee kunnen spelen zijn bijvoorbeeld de bewegingsvrijheid, het comfort en waarvoor jij de zwembroek gaat gebruiken. Als je snel baantjes wil trekken in het zwembad, komt een slipshort meer in aanmerking dan een surf short.

Er zijn 5 verschillende stijlen zwembroeken

Strakke zwemslip

Dit is een echte klassieke zwembroek. De populariteit van deze zwembroek is na verloop van jaren sterk afgenomen. De zwembroeken die wat wijder zitten zijn daarentegen populairder geworden. De strakke zwemslip is nog steeds wel populair onder fanatieke (wedstrijd) zwemmers.

Zwemboxer

De zwemboxer lijkt erg veel op de strakke zwemslip, maar is iets langer. Veel fanatieke (wedstrijd) zwemmers kiezen voor de zwemboxer in plaats van de strakke zwemslip, omdat de zwemboxer iets losser zit en iets meer afkleed.

Korte zwemshort

De korte zwemshort is dus de kortere variant van de normale zwemshort. Bij de korte zwemshort zijn je benen beter zichtbaar en lijken ze langer. Als je hele slanke benen hebt, komt een normaal zwemshort waarschijnlijk meer in aanmerking.

Zwemshort

De zwemshort zit wijd en is erg populair onder jongeren. Het zwemshort valt net boven de knie. Het zwemshort is naast het zwemmen ook geschikt om lekker in te relaxen.

Surf short

De surf short is een erg lang short dat onder de knie valt. Dit laat het merendeel van je benen wegvallen, waardoor je er minder mannelijk uitziet ten opzichte van andere shorts.