• Spaar 4% op alle aankopen
  • Gratis retourneren
  • Gratis afhalen in de winkel

VOORKOM BLESSURES, VERVANG TIJDIG JE GRIP!

Zorg voor een goede tennisgrip!

De grip is van grote invloed op de armbelasting. Het is daarom erg belangrijk om de juiste gripmaat te kiezen. Een kleine grip ligt weliswaar prettig in de hand, maar het tennisracket heeft daardoor wel sneller de neiging om te gaan draaien in de hand. Als reactie ga je extra hard knijpen, wat weer kan leiden tot de gevreesde tennisarm.

Zowel een te kleine als een te grote grip verminderen de controle over het racket. Als stelregel wordt aangehouden dat er in ieder geval duidelijk ruimte moet zijn tussen de toppen van je vingers en de muis van je hand.

Als je twijfelt tussen 2 gripmaten wordt aanbevolen om voor de kleinere gripmaat te kiezen en de grip te vergroten met een dunne 'overgrip'.

Door slijtage, vuil en transpiratie wordt de grip van een racket na verloop van tijd gladder. Gevolg is dat een racket meer de neiging heeft tot draaien en dat resulteert weer in een grotere kans op vervelende overbelastingsblessures, zoals een tennisarm. Vervang de grip dan ook tijdig. INTERSPORT beschikt over een ruim assortiment aan basis- en overgrips.