Frisbee Freaks

Ben jij al klaar voor het nieuwe seizoen? Check hier leuke en comfortabele producten voor jou die je naast het voetballen kunt dragen om fit te blijven net als Luna en Noor.

Tjeerd (24) en Joram (25) spelen op hoog niveau ultimate frisbee. Eén hoofddoel: behoren tot de top acht van de Europese landen op het WK.


JORAM

‘Tjeerd en ik zijn captain van het Nederlandse team. Het gave aan ultimate frisbee is dat het een heel unieke belevingscultuur heeft. De mensen die het spelen zijn ontzettend openminded. Binnen de community is er onwijs veel vertrouwen in elkaar. Dit zie je ook terug in de sport zelf, die geen scheidsrechter kent. We spelen vanuit de uitgangspositie dat de persoon tegen wie je speelt het altijd goed bedoelt. Het atletische aspect van ultimate frisbee trekt mij enorm. Ik spring, duik, ren, vang, gooi en ben continu in beweging. Het geeft me een enorme kick. Het is zo tof om die schijf zo’n 3,5 meter boven de grond, net boven de hand van de tegenstander weg te grijpen!’


TJEERD

‘Tijdens trainingswedstrijden en toernooien spelen Joram en ik vaak tegen elkaar. We zijn ongeveer even lang en snel, dus hij is eigenlijk een directe concurrent. Joram heeft ontzettend veel energie en dat zorgt ervoor dat ik net een stap verder ga. Als ik hem een te gekke duik zie maken, denk ik meteen: dat wil ik ook. En zo houden we elkaar scherp. Dat zullen we ook nodig hebben: in juni start het wereldkampioenschap in Londen. Ons teamdoel? We willen bij de acht beste Europese landen eindigen. Ik heb nog nooit zo hard getraind in mijn leven als nu. Ik wil spelen tegen de beste spelers ter wereld, om er vervolgens achter te komen dat ze niet eens zo heel veel beter zijn dan ik.’

ULTIMATE FRISBEE

Twee teams van zeven tegen elkaar, meestal op gras. Op het strand of binnen kan ook, maar vijf tegen vijf.

‘SPIRIT OF THE GAME’ is de belangrijkste regel in de sport. Dat betekent: geen scheidsrechter, fair play en respect voor je tegenstander. De verantwoordelijkheid voor een eerlijk spel ligt bij de spelers zelf.