Renewaball®

’s Werelds eerste circulaire tennis- en padelballen - nu verkrijgbaar bij INTERSPORT.

Aanleiding

Gewone tennis- en padelballen hebben een grote impact op milieu en klimaat. Vilt en rubber laten zich niet goed scheiden en zijn dus niet goed te recyclen. Daarom belanden ze op de vuilstort of in de verbrandingsoven. Weg bal, weg kostbare grondstoffen. Daarnaast komt het rubber en vilt van over de hele wereld. Een tennisbal legt een weg af van maar liefst 80.000 kilometer voor je hem hier, in Europa, speelt. Het vilt van een tennis- of padelbal bestaat voor bijna de helft uit nylon- of polyestervezel. Bij elke klap sla je duizenden micro-plasticdeeltjes de lucht en de bodem in. Wereldwijd verbruiken we maar liefst 325 miljoen ballen, en daarbij is het hard groeiende padel nog niet eens meegerekend.

Recyclebare tennis- en padelballen

Renewaball is circulair, wat inhoudt; gemaakt van gebruikte tennis- en padelballen, die wel goed gescheiden kunnen worden en daarom recyclebaar zijn. Na afloop worden er weer nieuwe ballen van gemaakt. Zonder microplastics, maar met een 100% biologisch vilt uit Europa. Het is belangrijk dat jouw gebruikte tennis- of padelbal niet de vuilnisbak in gaat, want dan eindigt hij op de vuilstort of in de vuilverbranding. Daarom zamelen we hem bij Intersport graag in. Elke tennis- of padelbal die je in de inzamelcontainer gooit - maakt niet uit welk merk - wordt door Renewaball voor de volle 100% gerecycled. Zo zorgen Intersport en Renewaball samen voor een groenere sport en een beter milieu.

Lever je oude ballen in bij INTERSPORT

Lever jouw oude tennis- of padelballen in bij INTERSPORT in een van de daarvoor bestemde containers en draag bij aan de productie van nieuwe Renewaball ballen. INTERSPORT is de eerste sport retailer ter wereld die dit initiatief introduceert.