Wat voor benodigheden heb je nodig als je gaat wandelen met mooi weer?

Warm en zonnig weer tijdens het wandelen? Heerlijk! Met de juiste wandel-benodigdheden kun je een prachtige wandeling maken zonder dat je last krijgt van de warmte. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Maar waar moet je nou precies rekening mee houden als je gaat wandelen met mooi weer? Je leest het in deze blog!

 
 

Hoofddeksel
De straling van de zon is altijd aanwezig, zelfs als het bewolkt is, dus zorg er voor dat je je hoofd goed beschermd. Met een petje of hoedje op je hoofd voorkom je dat je gezicht verbrand of dat je een zonnesteek oploopt. Het is verstandig om een pet aan te schaffen die tegelijkertijd je nek beschermt tegen de zon. Bovendien is een hoedje of petje gemakkelijk mee te nemen en neemt het weinig plek in je rugzak in.

Shirt
Het dragen van een polo dat is gemaakt van vochtafvoerend materiaal is een echte must-have tijdens het wandelen. Materiaal als Dry Plus Eco zorgt er voor dat vocht op een eenvoudige manier wordt geabsorbeerd en je lichaam gedurende de wandeling droog blijft. Bij deze polo zijn de schoudernaden optimaal geplaatst, waardoor het dragen van een rugzak een stuk comfortabeler is. Daarnaast is het belangrijk om voldoende bewegingsvrijheid te hebben zodat je op een aangename manier aan je wandeling kunt beginnen.

Afritsbroek
Komt halverwege je wandeling plotseling de zon tevoorschijn waardoor het warm wordt? Dan is een afritsbroek een goede uitkomst! De pijpen van een afritsbroek zijn afritsbaar en voorzien van stretch materiaal voor een optimale bewegingsvrijheid. De meeste afritsbroeken zijn voorzien van vochtafvoerend materiaal en UVF zonbescherming om je te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Sokken
Het dragen van de juiste sokken is ook niet geheel onbelangrijk. Houd er rekening mee dat je sokken draagt die gemaakt zijn van Coolmax materiaal. Dit materiaal zorgt voor afvoer van vocht zodat je voeten droog blijven tijdens het wandelen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het hebben van vochtige voeten en is het meenemen van een extra paar sokken niet nodig!

Hydratatie
Bij warmte verlies je meer vocht dan normaal. Het is dan ook erg belangrijk om voldoende water te drinken. Zorg ervoor dat je tijdens het wandelen je vochtbalans op peil houdt. Te weinig vocht in je lichaam kan namelijk kramp of zelfs uitdroging veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je altijd een fles met water bij de hand hebt. Naast veldflessen, zijn er ook speciale rugzakken met waterzak te koop. Dit is handig om bij je te hebben als je tijdens een lange wandeling onderweg nergens je flesje kunt bijvullen. Vind je het niet fijn om constant uit een flesje te drinken? Dan is het hebben van een waterreservoir ideaal voor jou! Door het siliconen mondstuk kun je gemakkelijk water drinken zonder het waterreservoir uit je rugzak te hoeven halen. Handig!

Zonnebrand
Smeer jezelf in met zonnebrand crème voordat je op pad gaat. UV-stralen kunnen niet alleen je ogen, maar ook je huid flink aantasten. Welke factor je het beste kunt gebruiken is helemaal afhankelijk van je huidtype. Je kunt beter kiezen voor een hogere factor, aangezien deze je nóg beter beschermt tegen de zon. Blijf regelmatig smeren voor een optimaal resultaat. Op deze manier blijf je perfect beschermt en zal je huid je dankbaar zijn!

Shop wandelproducten Gerelateerde blogs Alle blogs