• Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Noorwegen = buitensport

Denk aan het verpletterende aurora borealis (noorderlicht), aan gigantische fjorden én aan avontuur. 


Dwars door dichtbeboste wouden, over eindeloze bergweiden of via een smal paadje langs een kilometers brede fjord. Van een korte wandeling tot meerdaagse, uitdagende trails voor alleen diegenen met stalen zenuwen. Variatie genoeg. Eén constante: Noorwegen is ongerept. 

VET UITZICHT 

De bekendste trail is de beklimming van de bergkam Besseggen. National Geographic benoemde deze prachtige tocht tot world’s best hiking trail. Waar hij deze titel aan te danken heeft? Het is een 22 kilometer lange hike (enkel) waarbij de route over de kam zich tussen twee groenblauwe meren bevindt. Je wordt getrakteerd op eindeloze groene bergweiden, waar op 1700 meter hoogte een spetterend uitzicht op nationaal park Jotunheimen wacht als beloning. Zorg dat je tijdens de zes uur durende tocht voldoende water, gezonde snacks en een lunch meeneemt. Bebouwing zul je tijdens deze trail namelijk niet tegenkomen.

ZONDER WIFI 

Op zoek naar een echte uitdaging? Reis dan tussen juli en september af naar het dorpje Skjeggedal in het zuiden van Noorwegen. Hier is de start van de trail langs de Trolltunga: een van de meest spectaculaire kliffen van Noorwegen, zo’n 700 meter boven het meer van Ringedalsvatnet. Deze goed gemarkeerde tocht duurt 10 tot 12 uur, er is geen mobiel netwerk op de berg en tot laat in de zomer kan er sneeuw liggen rondom het pad. De tocht wordt dan ook alleen aangeraden aan mensen die een zeer goede conditie hebben. En, niet onbelangrijk, geen hoogtevrees. Durf jij het aan? 

OVER VIER BERGEN 

De Mountain Challenge, de eerste ultramarathon van Noorwegen, is een echte aanrader voor de echte adventure seeker. De trailrun, die plaatsvindt in het uiterst noordelijk gelegen Tromsø, kent een 10,6, een 25 en een uitdagende 50 kilometer trailrun, waarvan je bij de laatste bijna 1800 hoogtemeters moet overbruggen. Onderweg beklim je maar liefst vier bergen. Als toetje mag je de hoogste over, de ruim 800 meter hoge Bønntuva. Extra detail: de race wordt gehouden in augustus, als de zon in Tromsø al om 04.00 uur opkomt en pas om 22.00 weer ondergaat. 18 uur genieten! 

Intersport uses COOKIES to make sure you get the best experience on our website. If you continue we assume you consent to us using them.