THE NEW AGE OF SPORTS

Dit is ons speelveld. Waar we strijden en waar we thuishoren. We zijn nooit obstakels uit de weg gegaan. En elk stukje succes brengt ons vooruit. Van het vullen van stadions tot het draaien van een vlekkeloos seizoen. Wij verbreken wereldrecords. Deze zomer is het onze tijd om te schitteren. Laat onze stemmen horen. We herschrijven de regels van het spel. Dit is het nieuwe tijdperk. En we zijn maar net begonnen!

Dit is Generation One

Het project Generation One is het eerste talententeam in de geschiedenis van het Europese voetbal dat volledig uit meiden bestaat en in de hoofdklasse uitkomt tegen jongens. Het doel van Generation One is het speelveld gelijktrekken tussen mannen en vrouwen. Vanuit deze visie en aanpak wil Generation One de weg vrijmaken voor deze voetbaltalenten van de toekomst en het vrouwenvoetbal naar een nieuw level brengen. De speelsters worden vanuit een meerjarenplan opgeleid om als topsporters het betaald voetbal in te gaan en de rolmodellen te worden voor de volgende generatie.

Het team traint bij de Amsterdamse voetbalvereniging TOG op maandag, woensdag en donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en zaterdag ook nog een uur vóór de wedstrijd op zaterdagochtend. De meiden zijn 12, 13 en 14 jaar en komen uit de regio Amsterdam (van Hilversum tot Purmerend).

Door de KNVB wordt aan meisjes geadviseerd om in een jongensteam te spelen. Maar deze meiden hebben echt gekozen om met elkaar te spelen, vanwege de gezelligheid en een goede sfeer als basis voor hun ontwikkeling.