Kom van de bank af in 5 stappen

Je bent al een tijdje gestopt met sporten maar wilt het graag weer oppakken. De eerste stap is gezet, je bent je ervan bewust dat jij je niet fitter gaat voelen door op de te bank hangen met een zak chips. Maar hoe kom je nu van die bank af? In deze blog ga ik proberen je door middel van 5 stappen te motiveren om het sporten weer op te pakken.  


1. Blijf realistisch
Van nul naar vier keer in de week sporten is misschien wat veel van het goede. Het lukt je misschien de eerste weken, maar het is moeilijk vol te houden. Stel daarom haalbare doelen voor jezelf en begin met bijvoorbeeld twee keer in de week sporten.

2. Zoek een partner in crime
Vind iemand met wie je samen kunt gaan sporten. Dat is een stuk gezelliger en je motiveert elkaar. Erg handig voor de momenten wanneer je innerlijke motivatie het even af laat weten. Wanneer je trainingsmaatje voor de deur staat heb je eigenlijk geen keus meer.

3. Combineer
Combineer verschillende sporten. Wissel duursport zoals voetbal of hardlopen af met krachttraining in de sportschool. Hierdoor houd je langer plezier in het sporten en verbeter je zowel je uithoudingsvermogen als je spierkracht.

4. Zorg voor regelmaat
Bedenk van te voren op welke dagen jij het liefst sport. Zet deze momenten vast in je agenda en zorg ervoor dat sporten onderdeel van jouw week wordt. Op deze manier sla je veel minder snel een trainingssessie over. Wil je een stok achter de deur? Combineer stap 4 met stap 2 en plan samen met je partner in crime je sportsessies in. Nu kom je er echt niet meer onderuit!

5. Trakteer jezelf
Schaf een nieuwe sportoutfit aan. Hierdoor voel je je een stuk gemotiveerder om naar de sportschool te gaan dan wanneer je dat oude shirt en versleten broekje aan moet trekken. Met nieuwe kleding krijg je direct zin om de deur uit te gaan voor je work-out!

Terug