• Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Witte stranden, een helderblauwe oceaan en een prachtig natuurlandschap: Kaapstad heeft het allemaal. De beroemde Tafelberg is pas écht een sportieve uitdaging. 

De Tafelberg (of in het Khoikhoi: Hoerikwaggo, “berg in de zee”) was ooit de bodem van een vallei. Door aardverschuivingen en erosie van het omliggende land is het 3 kilometer lange plateau als het ware de hoogte in geschoven waar het nu vanaf de wijde omtrek te bewonderen is. Niet voor niets is de Tafelberg terug te zien in de vlag van Kaapstad en op de stadslogo’s.

TE VOET

De Tafelberg beklimmen kan maar liefst via 20 verschillende routes. Voor elk niveau is er een mogelijkheid om de 1086m hoge berg op te klauteren, klimmen of wandelen. Zowel met als zonder gids. Ben je van plan om de berg in de zomer te bedwingen dan is het aan te raden voor zonsopgang te vertrekken. De beloning van een zonsopkomst vanaf de berg maakt het vroege opstaan meer dan waard. Je ontloopt zo bovendien de snel oplopende temperaturen tijdens de weg omhoog. Een van de populairste routes is de route via Skeleton Gorge. Een prachtige maar pittige 5,5 uur durende tocht (heen en terug) waarbij je je al klauterend naar boven begeeft. Alle routes zijn goed aangegeven met wegwijzers. 

MET WIELEN

Zin in wat extra inspanning? Je kunt er ook voor kiezen de Tafelberg per mountainbike te beklimmen. Dan is de route omhoog zo’n 24 kilometer lang met meer dan 500 hoogtemeters. Wil je echt een unieke ervaring? Ga dan voor een nachtelijke mountainbiketocht met gids en hoofdlampjes. Het uitzicht over Kaapstad met zijn miljoenen lichtjes is adembenemend.

BEETJE LUI

Het bijzondere aan de kabelbaan van de Tafelberg is dat de gondels tijdens de rit omhoog 360 graden draaien. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over het omringende land. Vergeet niet op te letten of je klipdassen ziet. Vanaf grote hoogte kun je deze zoogdiertjes goed fotograferen. Met een beetje geluk zie je een hele groep van wel 40 tot 50 dassen.

EN WEER TERUG

De weg naar boven duurt, zowel per mountainbike als te voet, al gauw een paar uur. Naar beneden kan het een stuk sneller. De Tafelberg is namelijk al abseilend af te dalen. Het enige wat je nodig hebt is een portie lef. Abseilen is ook voor jonge helden (vanaf 40 kg) een mogelijkheid. Of, als ze te licht zijn, in een duo-abseil.

Intersport uses COOKIES to make sure you get the best experience on our website. If you continue we assume you consent to us using them.