Vind hockeyschoenen die bij jou passen

Er zijn verschillende merken hockeyschoenen zoals Adidas, ASICS, Dita en Brabo. Ieder merk heeft weer een iets andere pasvorm en eigenschappen. Ben je al bekend met de verschillende merken? Dan shop je jouw nieuwe hockeyschoenen makkelijk online. Ben je nog onbekend met de verschillende merken en pasvormen, kom dan gerust langs in een INTERSPORT-winkel voor advies. In de winkel kan je de gratis Fit for Feet analyse doen zodat we samen met jou kunnen bepalen welke hockeyschoenen het beste bij jouw voeten passen.

De juiste hockeyschoenen

Stabiliteit
Wanneer je op zoek bent naar de juiste hockeyschoenen, is het belangrijk dat de schoenen goed aansluiten om jouw voeten. Hierdoor sta je niet alleen spreekwoordelijk maar ook letterlijk stevig in jouw schoenen. Als jouw hockeyschoenen te wijd zijn, dan gaan jouw voeten schuiven en heb je kans op blaren. Aangezien je continue aan het draaien en keren bent tijdens het hockeyen, is het belangrijk om te kiezen voor hockeyschoenen die je zowel demping en stabiliteit bieden. Hierdoor voorkom je vervelende blessures en kun je met meer plezier hockeyen.

Wat is dan de juiste maat en pasvorm? Dat is de maat waarbij je, als je de schoenen aan hebt en hebt gestrikt, de hiel goed omsloten is. Er mag geen vinger tussen jouw enkel en de zijkant van jouw schoen passen. Daarnaast mag de voet niet heen en weer schuiven tijdens het lopen en mogen jouw tenen niet bekneld zitten.

Grip
Het soorten noppen dat onder de hockeyschoenen zit bepaald hoeveel grip jij op het veld hebt. Speel jij veel op een waterveld, dan kun je het beste voor schoenen kiezen met kleine noppen die dicht bij elkaar staan. Op zandvelden biedt een grove noppenconstructie juist het meeste grip.

Demping
Er zit een groot verschil in de mate van demping van hockeyschoenen. Zo heb je schoenen met veel dempend vermogen, deze zijn over het algemeen wat duurder. Je hebt deze demping vooral nodig wanneer je vaak op harde ondergronden, zoals zand ingestrooide velden, speelt. Door het dempende vermogen van jouw hockeyschoenen ervaar je comfort op deze zandvelden. Wanneer je veel op een waterveld speelt en traint, heb je minder demping nodig omdat het veld al veel demping geeft. Je bent op zo’n veld juist meer op zoek naar steun omdat het waterveld sneller glad kan worden.

Materiaal
Tot slot moet je letten op het materiaal van de schoen. Aanvallers vinden vaak een soepelere schoen prettiger aangezien zij hierin makkelijker sprintjes kunnen trekken. Verdedigers, daarentegen, kiezen juist vaker voor een stuggere schoen.

Onderhoud hockeyschoenen

Heb je jouw nieuwe hockeyschoenen al gevonden? Dan wil jij ze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden! Dat doe je met een paar handige tips.

Haal jouw hockeyschoenen na jouw training of wedstrijd altijd uit je hockeytas zodat ze goed kunnen drogen. Zet de schoenen noit bij verwarming aangezien het bovenwerk dan te warm wordt waardoor het synthetische materiaal kan gaan scheuren. Zijn jouw schoenen ook van binnen nat? Prop dan een krant in de schoenen. Hierdoor wordt het vocht geabsorbeerd waardoor de schoenen goed drogen. Maak daarnaast regelmatig, al dan niet na elke training/wedstrijd, de onderkant schoon zodat het ergste vuil niet aan de schoen vast gaat zitten. Dit kan gemakkelijk met een borsteltje en eventueel wat water.

Levensduur hockeyschoenen

Hockey je gemiddeld drie keer per week? Dan zijn je schoenen na een jaar versleten en is de meeste demping uit jouw schoenen. Daarnaast worden de noppen ook minder waardoor je minder grip en steun ervaart. Je zult eerder uitglijden en de kans op blessures is groter. Het is in dit geval verstandig om elk jaar nieuwe hockeyschoenen aan te schaffen.

Shop hockeyschoenen Gerelateerde blogs Alle blogs