Maak jouw hockey outfit compleet

Ben jij al geslaagd voor nieuwe hockeyschoenen en een nieuwe hockeystick? Dan maak je makkelijk jouw hockey outfit compleet wanneer je aan onderstaande onderdelen denkt.

Hockeyscheenbeschermers
Scheenbeschermers zijn verplicht tijdens hockeywedstrijden, daarnaast is het verstandig om ook scheenbeschermers te dragen tijdens trainingen. Scheenbeschermers moeten vlak onder de knie komen zodat je je knieën nog wel goed kunt buigen. Een door zwaaiende stick of iets hogere bal zal op deze manier niet je schenen raken maar worden tegen gehouden door je scheenbeschermers. Er zijn verschillende soorten zoals scheenbeschermers met of zonder bandje op je kuit. Door het bandje blijven de scheenbeschermers beter zitten. Of je kiest met of zonder bandje is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Thermokleding
Wanneer het wat kouder is adviseren we je om onder je normale hockeyshirt een thermoshirt te dragen. Hierdoor blijft je lichaam warm tijdens koudere trainingen en wedstrijden. Er zijn thermoshirts met lange mouwen maar ook met korte mouwen. Wanneer het echt heel koud is kun je ook kiezen voor een thermobroek.

Hockeykousen
Tijdens het hockeyen heb je sokken nodig om je scheenbeschermers op de juiste plek te houden. Elke hockeyclub heeft zijn eigen wedstrijdkousen die je kunt kopen bij jouw lokale INTERSPORT-winkel. Tijdens trainingen kun je helemaal los gaan met jouw hockeykousen! Zo zijn er kousen met opvallende prints, felle kleuren of misschien kies je wel voor kousen van jouw favoriete voetbalclub.

Hockeybitje

Een hockeybitje is verplicht tijdens wedstrijden en ook zeer aan te raden tijdens trainingen. De goedkopere bitjes zitten over het algemeen wat minder comfortabel en zijn wat harder. Gel-bitjes zijn wat zachter en comfortabeler, maar zijn ook iets duurder. In de winkel adviseren we je graag welk bitje het meest geschikt is voor jou of je koopt je bitje eenvoudig online. Er zijn naast de harde en zachte hockeybitjes ook bitjes speciaal voor kinderen of volwassen met een beugel. Een hockeybitje kun je nog niet direct gebruiken, je moet namelijk eerst nog het bitje naar jouw mond vormen. Door het bitje thuis ongeveer 12 tot 20 seconden in kokend water te stoppen wordt het bitje zachter. Hierna haal je het hockeybitje uit het kokend hete water met een lepel, om vervolgens heel kort het bitje af te spoelen zodat het niet te warm is. Vervolgens stop je het bitje in je mond zodat je het bitje goed naar je gebit kunt vormen. Druk het hockeybitje stevig aan en houd dit een tijdje vast. Hockeybitjes die geschikt zijn voor beugeldragers gaan niet in kokend water. In deze bitjes zit een speciaal randje dat uit zichzelf veel meer vormt. Wanneer je het bitje toch in kokend heet water zou doen zou het kunnen dat het bitje aan je beugel vast blijft plakken.

Hygiëne is van groot belang voor jouw mond en jouw hockeybitje. Daarom adviseren we je om ieder jaar een nieuw bitje te kopen. Al spoel je na elke wedstrijd en training jouw bitje af, je krijgt ze nooit helemaal goed schoon. Daarnaast veranderen je tanden ook steeds iets.

Shop hockeyproducten Gerelateerde blogs Alle blogs