WAT IS DE 3D-SCAN?

Lekker sporten is gezond voor lichaam en geest, maar niet geheel zonder risico’s. Vervelende blessures kunnen je sportplezier aardig vergallen. Bij het kiezen van de juiste sportschoen spelen tal van factoren een rol. Zo bepalen voettype, gewicht, getraindheid en intensiteit waarmee je sport welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn.

De 3D-scanner is een unieke, objectieve, deskundige en betrouwbare adviesmethode die vaststelt over welke eigenschappen jouw ideale sportschoen moet beschikken. Door de unieke kleurcodering zie je direct welke schoenen voor jou geschikt zijn en beperk je de kans op blessures.

De 3D-scan is daarmee het vertrekpunt voor onbeperkt sportplezier! Inmiddels zijn er ruim 100.000 3D-scans geweest. Ben jij de volgende? Voor een volledige meting en deskundig advies kun je kosteloos terecht in al onze winkels.

WAAROM EEN 3D-SCANNER?

Lichaamsbeweging en een verantwoorde levensstijl zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bijna niets is zo gezond als regelmatig sporten. Goede sportschoenen zijn daarbij onmisbaar. Maar de definitie van ‘goed’ is heel persoonlijk. Bij het kiezen van de juiste sportschoen spelen namelijk tal van factoren een rol.

Denk bijvoorbeeld aan je voettype, je gewicht, de ondergrond, de frequentie waarmee je sport en eventuele loopongemakken die je ondervindt. Daarom komt INTERSPORT met de 3D-scanner: een doordacht totaalprogramma voor het beste schoenadvies op maat.

HOE WERKT DE 3D-SCANNER?

Bij een 3D-scan-analyse in de INTERSPORT-winkel krijg je geen ingewikkeld verhaal, maar een helder en duidelijk advies. Het programma stelt snel en objectief vast welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn. Met de unieke kleurcodering zie je vervolgens in één oogopslag welke schoenen voor jou geschikt zijn.

De 3D-scan bestaat uit 4 overzichtelijke stappen:

STAP 1: ANALYSE
Allereerst bepalen we je voettype door middel van de Footscan. Het vaststellen van je voettype is van groot belang, omdat je voettype in belangrijke mate bepaalt welke schoeneigenschappen je nodig hebt. Vervolgens krijgen we via een aantal sportspecifieke vragen in de software meer inzicht in bijvoorbeeld intensiteit en niveau. Tot slot inventariseren we eventuele loopongemakken tijdens het sporten zoals bijvoorbeeld branderige voorvoeten en zwikproblemen.

STAP 2: ADVIES EN SCHOENKEUZE
De analyse stelt objectief en onafhankelijk vast welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn. Via de unieke kleurcodering zie je vervolgens in één oogopslag welke schoenen bij jou passen.

De 3D-scan doet ook aanbevelingen voor schoentuning. Voor een betere pasvorm, optimaal comfort en maximale blessurepreventie.

STAP 3: CLASSIC TUNING
Voor een nog betere pasvorm, optimaal comfort en maximale blessurepreventie biedt de 3D-scan ‘Classic Schoentuning’. Op basis van je gewicht adviseert het programma een type inlegzool (geel, blauw of rood).

Met de meegeleverde ‘Click&Go’-parts kun je je zool vervolgens aanpassen aan je eigen wensen en omstandigheden. Zo kun je bijvoorbeeld de voetboog extra ondersteunen of met een heel lift je achillespees en kuit extra ontlasten.

STAP 4: INDIVIDUAL TUNING
Individual tuning bestaat uit een volledig op maat gemaakte inlegzool. Hierbij wordt de scan van je voeten doorgestuurd naar de specialisten van Solemate die aan de hand van je scan een paar individuele inlegzolen produceren.

VOOR WIE IS DE 3D-SCANNER?

De 3D-scanner is geschikt voor iedere sporter. Van beginner tot wedstrijdsporter.
Het systeem houdt rekening met zowel de specifieke behoeftes van een beginnende, ongetrainde sporter als die van een wedstrijdsporter op hoog niveau.

De 3D-scanner kan gebruikt worden voor alle sportschoenen. Van running tot voetbal en van wandel tot fitness. In 5 minuten gaan wij op zoek naar de perfecte sportschoen, die de kans op blessures verkleint.

WAAR VIND JE DE 3D-SCANNER?

Je kunt in alle INTERSPORT-winkels terecht voor een gratis voetanalyse!