• Voor 19u besteld, morgen in huis*
  • Spaar 4% op alle aankopen
  • Gratis retourneren

Maak jouw work-out uitdagend, spannend en leuk!

Wil je meer gaan bewegen? Met de volgende tips wordt jouw cardiotraining uitdagend, spannend en leuk!

Ren een figuur

Vooral in Japan is dit een grote hype: figure running. Er werd daar zelfs al een keer een huwelijksaanzoek mee gedaan. Figure running is precies wat de naam al doet vermoeden: tijdens het hardlopen probeer je een zo mooi mogelijk figuur te lopen op je kaart. En omdat jij alleen maar bezig bent de perfecte giraf, auto of appel te rennen, vergeet je dat je moe bent een nog een hele afstand moet afleggen. Voor inspiratie kijk je op figurerunning.com.

Queen (of king) of the mountain

Niet genoeg motivatie? Niets is zo uitdagend al een wedstrijd. De (gratis) sportcommunity Strava is dé manier om jezelf met anderen te meten. Je kunt zowel persoonlijke als groepsuitdagingen aangaan en jezelf tot queen (of king) of the mountain kronen. Op Strava kun je jouw hardloop- of fietstraining uploaden om zo te zien op welke segmenten jij het snelst bent. Je training verandert direct in een uitdagen intervalsessie. En pakt iemand een record van je af? Dan weet je wat je te doen staat!

Join the crew

In steeds meer steden zijn hardloopcrews te vinden: hardlopers die op een vaste avond door de stad rennen. In Amsterdam en Den Bosch heb je de Running junkies, in Rotterdam de Rotterdam Running Crew en in Utrecht de Girls Love 2 Run. Meedoen is gratis. Het enige wat je moet doen, is op de afgesproken tijd aanwezig zijn en je en groupe al hardlopend door de straten van de stad begeven. Door de gezelligheid zitten die kilometers er zo op.

Muziek op en gaan!

Bewezen. Met muziek op presteer je beter. Met de juiste beat ga je langer door dan je van plan was en kun je harder dan je dacht. En als de muziek aansluit bij jouw ritme, helpt het om in de flow te raken. Eenmaal in die flow lijkt je work-out bijna geen moeite meer te kosten.

Op ontdekkingstocht

Hardlopen en fietsen zijn heel geschikt om nieuwe hotspots te ontdekken. Al rennend kom je in straten en wijken waar je nooit eerder bent geweest. Zo ontdek je ineens dat leuke nieuwe koffietentje, een hippe winkel of een prachtig plein. Vergeet je standaardrondje en sla bij de eerste onbekende straat rechtsaf.

Terug