Welke winterjas past bij jou?

 
 

De winter komt eraan en het belooft een strenge winter te worden. Een mooie, warme winterjas kan dan natuurlijk niet ontbreken. Een winterjas kopen is voor veel mensen een hele opgave, omdat het toch vaak een lastige beslissing is. Ga je voor mooi of praktisch? Sportief of elegant?

In tegenstelling tot vroeger heb je nu veel meer keuze bij het kopen van een winterjas. Vroeger kon je kiezen tussen een mooie stijlvolle jas die niet warm genoeg was en een warme effectieve jas die niet zo stijlvol was. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om een stijlvolle jas te vinden die ook nog eens heel warm is. Gewatteerde jassen zijn nog steeds de beste optie om je warm te houden wanneer het vriest. Vroeger waren gewatteerde jassen alleen te verkrijgen in vormloze ski-jassen, maar nu zijn ze in verschillende stijlvolle modellen te koop.

Veel vrouwen zijn geen fan van winterjassen, omdat ze vinden dat een winterjas hun dikker laat lijken. Er zijn genoeg jassen die het tegendeel bewijzen, daarom is het is belangrijk om een jas te kiezen die past bij jou en je lengte. Bij langere vrouwen staan jassen die tot je knie of lager vallen over het algemeen het mooist, dit biedt ook de meeste warmte in de kou. Bij kleinere vrouwen staan wat kortere jassen die tot hun dijen komen het mooist, hierdoor lijk je langer en slanker.

Trends

Ga jij dit jaar voor een puffer jacket met een stoere print of voor een elegante manteljas? Of je nu op wintersport gaat of gewoon lekker door de stad loopt, een warme pufferjacket komt altijd goed van pas. De puffer jacket is eigenlijk gewoon een trendy naam voor een donsjas, die in dit seizoen erg populair zijn. De oversized jas is nu net als vorig jaar weer helemaal in. Naast het feit dat het een grote trend is, is de kans om het koud te krijgen in zo’n jas erg klein. Je kan je jas een maatje groter kopen waardoor hij lekker groot valt, of je kiest voor een jas die speciaal is gemaakt als een oversized jas. Wat we ook veel zien bij de trends in 2019 is nepbont. Er wordt steeds minder echt bont gekocht omdat men er steeds meer op tegen is. Dit neemt niet weg dat bont niet meer een populair is. We kiezen meer voor ecovriendelijke jassen die nog steeds dezelfde flare hebben, maar dan wel verantwoord zijn.

Alle blogs