DO TRY THIS @ HOME

Sorry, lage temperaturen zijn echt geen goede smoes meer om niet te gaan sporten. Met YouTube, trainingsapps en sportwebsites binnen handbereik op je smartphone kun je ook heel goed thuis trainen. Je hebt er vaak niet eens gewichtjes of andere materialen bij nodig. Daarnaast bespaar je geld, reistijd, hoef je thuis niet te wachten voor apparaten, kun je gewoon luisteren naar je eigen muziek en je opfrissen in je eigen douche. Heb je nog meer voordelen nodig? Oké, nog eentje dan: het kan ook nog eens op verschillende manieren.

YOUTUBE

YouTube is een walhalla voor thuissporters. Je vindt er duizenden sportvideo’s: van krachttraining tot coretraining en van pilates tot yoga. Daardoor is sporten via YouTube ook heel afwisselend. Je hoeft niet iedere keer dezelfde training te volgen en kunt daardoor afwisselend je hele lichaam trainen. Via Fitness Blender bijvoorbeeld: alleen al op dit account vind je 800 verschillende workoutvideo’s. Vet verbranden, een sterke rug en buikspiertraining: kies wat jij wilt trainen en ga aan de slag.

30 DAYS CHALLENGES

Op social media komen vaak ‘30 days challenges’ voorbij. Op basis van een schema daag je jezelf uit om dertig dagen lang te squatten of planken, maar er zijn ook schema’s om je billen, armen en benen te trainen. Elke dag ga je een stapje verder, waardoor je na een maand helemaal in shape bent. En het kost je maar een paar minuutjes per dag!

WORK-OUTAPPS

Natuurlijk zijn er naast al die social media-apps ook apps, speciaal ontwikkeld voor het sporten. Sportmerk Nike is bijvoorbeeld de ‘Nike Training Club’ gestart. Met deze app heb je altijd een work-out bij de hand, welke training je ook zoekt. En met de ENERGETICS-app kun je ook heel lang sporten zonder dezelfde work-out te doen. De app bevat 700 work-outs met én zonder gear. In de zomer kun je een rondje rennen in de zon, in de winter nodigt het weer wat minder uit om buiten te gaan sporten. Goed nieuws: dat kan ook gewoon thuis.

SCHOON, SCHONER, SCHOONST

Ben jij geen fanatieke sporter, maar wil je wel graag wat meer verbranden? Poets je huis! Zo kun je met een halfuur de badkamer schoonmaken al 200 kcal verbranden. Dweil je daarna nog even de vloer in het hele huis, dan verbrand je nog eens 213 calorieën per uur extra en als je dan nog energie over hebt om de ramen te lappen, kun je daar een extra 200 calorieën per uur bij optellen. Dat is nog eens gemakkelijk thuis trainen. TIP Plan vaste momenten in om te sporten met deze apps. Zo wordt de kans kleiner dat je voor Netflix kiest in plaats van trainen.

ENERGETICS-APP

Op zoek naar een app waarmee je bijna twee (!) jaar lang elke dag kunt sporten zonder dezelfde work-out te doen? Download dan de Energetics app voor smartphones.

LEVEL

De app is gratis en helpt je om je hele lichaam te trainen. Je stelt je fitnesslevel in en kiest welke workout je het liefst doet: een work-out om te herstellen, yoga en pilates of bijvoorbeeld krachttraining. Handig als je zelf geen idee hebt waar je moet beginnen, maar een ding wel zeker weet: ik wil thuis sporten.

MATERIALEN

Voor sommige van de 700 work-outs heb je fitnessmaterialen nodig, maar er zijn ook genoeg oefeningen op basis van eigen lichaamsgewicht. Je kunt aangeven welke materialen je in huis hebt, zodat de work-out daarop aangepast wordt. Ook de duur van de work-out en de warming-up kun je aanpassen, zo stel je in een paar stappen zelf jouw perfecte training samen. Easy does it!