Waarom zwemmen zo goed voor je is

 
 

Ben jij op zoek naar een efficiënte maar ontspannen sport? Dan is zwemmen ideaal voor jou! Om te beginnen is zwemmen een sport met weinig nadelen en vooral heel veel voordelen. Eén van de grootste voordelen is dat de kans op het krijgen van blessures heel erg klein is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld sporten als hardlopen. Bij iedere stap die je zet, krijgen je rug en knieën het zwaar te verduren door de harde schokken. In het water heb je hier geen last van doordat je lichaam heel licht is, waardoor er geen gewicht op je gewrichten komt.

Zwemmen is ontspannend, dit komt door het gevoel dat je gewichtloos bent en doordat je net als bij fietsen steeds dezelfde beweging maakt. Zwemmen kan ook heel stressbestendig zijn. Dit komt onder anderen door het geluid van het water en door af en toe van slag wisselen.

Naast dat zwemmen ontspannend is, is het natuurlijk ook een topsport. De perfecte manier om op een relaxte manier van die kilo’s af te komen en meer spieren te kweken. Tijdens het zwemmen gebruik je zonder dat je het doorhebt echt al je spieren. Je kunt in een uurtje zwemmen tot wel 700 calorieën verbranden. Daarnaast worden je longen goed getraind, waardoor je een goede en krachtige ademhaling krijgt om het nóg langer vol te houden.

Shop zwemkleding Gerelateerde blogs Alle blogs