• Spaar 4% op alle aankopen
  • Gratis retourneren
  • Gratis afhalen in de winkel

BADKLEDING VERZORGINGSTIPS


- Door gechloreerd water en zout kan de zwemkleding stof verbleken. Spoel daarom chloor en zout in je zwemkleding het liefst meteen af met schoon lauw kraanwater binnen een paar uur na elke zwembeurt.

- Als de zwemkleding vies is geworden kun je de bikini met de hand wassen in lauw water met een klein beetje milde zeep.

- Laat je zwemkleding niet uren in het sop weken, maar sop de bikini korte tijd door het water. Spoel daarna je bikini uit. Nooit de bikini uitwringen.

- Hang je zwemkleding te drogen uit het directe zonlicht of leg je zwemkleding plat te drogen op het wasrek of op een handdoek.

- Berg je zwemkleding pas op als deze helemaal goed droog is. Als je je zwemkleding opbergt als deze nog nat of vochtig is kan je zwemkleding verkleuren. Laat je zwemkleding om dezelfde reden ook niet in een tas of vochtige handdoek zitten.

Volg onderstaande tips om de levensduur van je badkleding te verlengen

- Doe je zwemkleding nooit in de wasmachine en/of droger. Elasthan is een stretchmateriaal, dat beschadigd kan raken in de wasmachine en/of droger.

- Gebruik geen bleekmiddel en laat je zwemkleding niet stomen bij de stomerij.

- Strijk je zwemkleding niet.

- Gebruik geen aparte vlekkenreinigers, deze zijn vaak agressief voor de zwemkleding.

- Vermijd whirlpools, vooral een zwemkleding met reflecterend materiaal kan hierdoor beschadigd worden.

- Vermijd direct contact van je zwemkleding met zonnebrandcreme-en olie. Deze kunnen het zwemkleding elastiek beschadigen en vlekken geven op de zwemkleding stof.

- Let op! Vermijd het contact van de zwemkleding met ruwe oppervlakken (muurtjes,rotsen, glijbanen e.d.). Omdat de zwemkleding gemaakt is van nylon/lycra zal zij als gevolg hiervan gaan pillen ( = 'pluizen').